دلایل کاهش سرعت گوشی و راه های افزایش سرعت گوشی
کاهش سرعت گوشی از جمله اصلی ترین مشکلات گوشی های هوشمند می باشد. در این متن علاوه بر بررسی این مورد، چند روش عالی جهت بالا بردن سرعت گوشی های هوشمند اندرویدی نیز ارائه خواهیم کرد.
چرا سرعت گوشی هوشمند ما پایین می آید؟ این یکی از اصلی ترین سوالات کاربران در مورد گوشی هایی هوشمندی می باشد که چند سال از عمر آنها گذشته است. اینگونه که معلوم است موبایل های هوشمند ما پس از مدتی به گوشی هایی کند تبدیل خواهند شد و هیچ علت مشخصی هم برای آن وجود ندارد.
برخی موارد در این زمینه وجود دارند که با سپری شدن زمان، سبب کم شدن سرعت گوشی های هوشمند میشوند. اما باید گفت تعدادی از این موارد با نوعی روش ها که به شما خواهیم گفت، قابل حل یا قابل پیشگیری می باشند. در ادامه، تعدادی از علت های کلی جهت کم شدن سرعت گوشی های موبایل هوشمند را بررسی خواهیم نمود.
نرم افزارهای پسزمینه یکی دیگر از دلایل کاهش سرعت گوشی
به احتمال زیاد این مورد را قبلا هم شنیده باشید، ولی اجرا شدن تعداد قابل توجهی از نرم افزارها در قسمت پسزمینه گوشی، باعث کم شدن سرعت گوشی هوشمند خواهند شد. برخی از ما با نصب نمودن نرم افزارهای گوناگون، یک مجموعه بزرگ را در گوشی همراه خود به وجود خواهیم آورد و بعدا یادمان می رود نرم افزارهایی که کاربرد خاصی ندارند و یا اینکه از آن ها استفاده ای نمی کنیم را حذف نماییم. تعداد زیادی از این نرم افزار ها جهت کارکرد صحیح به منابع پسزمینه، اتصال به اینترنت، تازه کردن اطلاعات یا اینکه نظارت بر برخی از قسمت های سیستم نیازمند می باشند.
منابع گوشی های هوشمند همراه مانند پردازنده ، رمو مواردی دیگری از این قبیل- محدود می باشند و نیاز است بین اپلیکیشن هایی که اجرا می شوند یا پردازشهایی که مورد نیاز هستند، تقسیم شوند. به همین دلیل، هنگامی که شما در نظر دارید که یک بازی را بر روی گوشی هوشمند خود داشته باشید و اپلیکیشن های متعددی در پسزمینه گوشی هوشمند در حال اجرا باشند، سرعت گوشی هوشمند شما به مرور کم خواهد شد. اندروید عملکرد بسیار مناسبی در مدیریت اطلاعات دارد، اما در یک سیستم ضعیف نباید از آن انتظار معجزه داشت. با منتشر شدن اندروید P و افزوده شدن توانایی “Background Execution Limits”، تعداد قابل توجهی از موارد دچار تغییر خواهند شد. با همه این ها ، مواردی وجود دارند که میتوانند به بالا رفتن سرعت گوشی هوشمند شما کمک زیادی بکنند.
اصلی ترین، نخستین و البته ساده ترین روش برای بالا رفتن سرعت گوشی هوشمند، پاک کردن نرم افزار های اضافی می باشد. باید در این مورد گفت که، نسخههای تازه تر اندروید انجام دادن این مورد را ساده تر از قبل کرده و ابزارهای گوناگونی را جهت پاک سازی نرم افزار های اصافی ارائه می نمایند این نرم افزار ها به طور معمول نرم افزار هایی هستند که مدت قابل توجهی از آن ها هیچ استفاده ای به عمل نیامده است.
جهت تماشای سرویسهایی که در حال حاضر در حال اجرا شدن می باشند، نیاز است که “Developer Options” فعال شود. برای این مورد، نخست نیاز است که به قسمت تنظیمات وارد شده و بعد از آن قسمت درباره گوشی، و در اینجا باید که هفت مرتبه بر روی “bulid number” ضربه وارد کنید. در مرحله بعدی به منوی اصلی تنظیمات برگردید و از “Developer Options”، قسمتی که به سرویسهای در حال اجرا مربوط می باشد را انتخاب نمایید. روش دیگر جهت دیدن سرویسها، نصب نرم افزار می باشد ؛ Greenify و Servicely در این مورد کاربرد بسیار خوبی دارد. هرچند، جهت نصب کردن این اپلیکیشن ها گوشی هوشمند خود را باید روت کرده باشد.
از قسمت سرویسها میزان تخصیص منبع ها برای هرکدام از نرم افزار ها را می توانید که مشاهده کنید. این مورد به شما توانایی میدهد با پاک کردن نرم افزارهای اضافی، سرعت گوشی هوشمند خود را بهتر از قبل کنید.
پرشدن ظرفیت حافظه ذخیرهسازی
موردی دیگر که می توان آن را یکی دیگر از علت های کم شدن سرعت گوشی هوشمند با پر نمودن حافظه در نظر گرفت. ویدیوها یا تصاویری می باشند که سال های زیادی است حذف نشدهاند، انبار شدن نرم افزار های گوناگون و حافظه کش قابل توجه اپلیکیشن ها، از اصلی ترین موارد در این زمینه می باشند که بسیار هم تاثیرگذار هستند.
باید گفت که، هنگامی که حافظه گوشی هوشمند شما پر شده باشد، سیستم عامل گوشی شما با نشان دادن یک پیام گزینههای متعددی را جهت خالی نمودن حافظه گوشی برای شما در نظر خواهد گرفت. اما به هر حال، بهتر می باشد قبل از اینکه در این موقعیت قرار بگیرید ، جهت پاک کردن نرم افزارهای اضافی ،خودتان اقدام نمایید یا اینکه از ابزارهایی که در این زمینه وجود دارند جهت سبک کردن فضای گوشی بهره ببرید.
باید گفت که حتی اگر هیچ یک از پیغام های “free up space” را دریافت نکرده باشید، حافظه پر شده به وسیله تصاویر یا نرم افزارهای قدیمی سبب کم شدن سرعت گوشی هوشمند خواهند شد. چنین موردی را با عنوان «تکهتکه شدن یا پارگی » یا “fragmentation” نام گذاری می کنند. این حالت می تواند به علت قسمتی از فضای ناکارآمد حافظه باید که با گذشت سال ها وجود آمده است. همچنین، نزدیک شدن به محدود شدن فرایند نوشتن و خواندن درایو، قسمتی که دیگر به تعدادی از سکتورها دسترسی نخواهد داشت، از دلایل دیگر چنین اتفاقی به حساب می آیند.
هاردهای جامد و حافظههای فلش ، بر خلاف هاردهای کهنه از اجزای متحرک برخوردار نبوده و تاخیر زمانی جهت بازیابی اطلاعات از چند بلوک که سازمان دهی نشده اند، سبب بیشتر شدن تاخیر زمانی میشود. نظر داشتن به فایلهای تکهتکه شده در یک درایو بزرگ، زمان اسکن را بیشتر کرده و به علت وجود مشکلات در یافتن فضاهای خالی، تاثیر منفی زیادی بر نگارش اطلاعات بر روی حافظههای فلش تکهتکه شده دارد.
کنترلرهای درایو و اندروید با بهره بردن از یک سری عملیات که با نام رایانش یا تریم شناخته می شود نقش مهمی در جلوگیری نمودن از پارگی حافظه ایفا می کنند. هرچند که در پی پرتر شدن حافظه گوشی هوشمند و برخوردار نبودن از فضای کافی، ذخیرهسازی و انتقال فایلها و نرم افزار ها هم سخ تر خواهد شد. هنگامی که حافظه گوشی هوشمند کاربران بیش از اندازه پر شود، لازگشت دادن آن به تنظیمات کارخانه یک روش ایده آل به حساب خواهد آمد، مگر در شرایطی که حافظه گوشی هوشمند یک حافظه کاملا قدیمی باشد. همینطور بهتر می باشد تصاویر، موزیکها و ویدیوهایی که همیشه در حال تغییر می باشند را بر روی کارت حافظه جانبی ذخیره نمایید به این علت که تعویض نمودن کارت حافظه، حتی در شرایطی که کاملا قدیمی شده باشد باز هم امکان پذیر می باشد. حافظههای ابری نیز جهت ذخیره کردن فایلهای پر حجم مانند موزیک ها و ویدیوها گزینه بسیار خوبی می باشند.
عمر باتری بکی از دلایل کاهش سرعت گوشی
عمر باتریها نیز می تواند که بیشتر شود؛ در اصل این مورد یکی از اصلی ترین مشکلات قطعات قابل حمل الکترونیک می باشد. پس از دو یا سه سال کار کردن، ظرفیت باتری کمتر از قبل می شود و گوشی شما دیگر با یک بار شارژ شدن توانایی نخواهد داشت که یک روز کامل خدمات ارائه نماید. یکی دیگر از قسمت های مهم در مورد قدیمی شدن، بیشتر شدن مقاومت درون باتری می باشد.
مقاومت درونی بر کارکرد دستگاه دو اثر می گذارد. مقاومت بالا رفته باعث کم شدن ولتاژ خروجی با وجود یک جریان بالا خواهد شد این مورد به عنوان “Voltage droop” نامگذاری می شود بعد از آن این انرژی هدر رفته به عنوان گرما پخش می شود و سبب میشود باتری و دیگر اجزای درونی گوشی نیز گرما بگیرند ؛ موردی که تاثیر بدی بر کارکرد دستگاه خواهد گذاشت.
پردازندهها حساسیت بالایی در مقابل گرما دارند؛ در این شرایط، کنترلری که مدیریت برق گوشی را در اختیار دارد می تواند که سرعت پردازنده را به علت گرمای بیش از اندازه گوشی (به این علت که باتری قدیمی است) کم کند. پردازنده و حافظه ای که با کلاک بالا در حال فعالیت کردن می باشند هم به جریان بیشتری نیاز دارند و در نهایت، باعث افت ولتاژ بالاتری می شوند. یک باتری کهنه به احتمال قوی توانایی فراهم نمودن ولتاژ پایدار و این جریان را نخواهد داشت؛ در این شرایط، احتمال دارد ما با کم شدن سرعت پردازنده با خطاهای اجرایی برخورد کنیم.
مورد مربوط به کم شدن سرعت گوشی های آیفون که طی سال قبل بسیار سر و صدا به پا کرد، یک مورد بسیار مناسب جهت درک این موضوع می باشد؛ اپل با عرضه یک بروزرسانی نرم افزاری، سرعت پردازنده را با توجه به کهنه تر شدن باتری کم می کرد. در ادامه منتشر شدن این گزارش، برخی از سازندگان دستگاه های اندرویدی اعلام نمودند که برنامه خاصی جهت انجام این کار در نظر ندارند یا حداقل آنکه آن را به شکل نرم افزاری به انجام نخواهند رساند. به هر ترتیب، منبع تامین انرژی ناپایدار از کارکرد درست پردازنده و ادامه روند فعالیت در کلاکهای بالاتر جلوگیری به عمل می آورد؛ موردی که بر روی سرعت نوشتن و خواندن اطلاعات در رم و رام هم موثر خواهد بود.
در بدترین شرایط، یک باتری کهنه با به وجود آوردن مشکلات گوناگونی در سیستم برقرسانی ، سبب به خواب رفتن دستگاه میشود. در این شرایط، فقط با تعویض نمودن باتری خواهید توانست که مشکلات به وجود آمده را حل نمایید. اما به این نکته هم باید توجه کرد که، بیشتر گوشی های امروزی که قیمت بالایی دارند از باتریهای قابل تعویض برخوردار نیستند و جهت به انجام رساندن این کار، از ابزارهای حرفهای باید که بهره ببرند و یا اینکه به مراکز رسمی مراجعه نمایند.